Veiligheid

Veiligheidsnetten

Veiligheidsnetten

Een veiligheidsnet dient in de eerste plaats personen te beschermen en calamiteiten te voorkomen. De netten worden dus met name dáár ingezet waar mensen blootgesteld worden aan (val)gevaar.

Uitvoeringen

Veiligheidsnetten zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Iedere uitvoering, geknoopt of knooploos, voldoet aan de huidige voorgeschreven Europese Norm EN 1262-1.

Containernetten

Containernetten

Bij open containers bestaat het gevaar dat tijdens het transport delen van de lading van de container waaien. Door het gebruik van containernetten wordt de lading snel en zeker vastgezet. Afhankelijk van de lading kan men kiezen voor grofmazige- of fijnmazige netten.

Nieuwbouw en renovatie

Bij nieuwbouw en renovatievan gebouwen worden steigers geplaatst. Steigernetten beschermen mensen buiten de steiger tegen vallend puin, stofoverlast, etc. De mensen die op de steiger werken, zijn door het steigernet beschermt tegen weer en wind.

"Kijkers-file"

"Kijkers-file"

Een zogenaamde "kijkers-file" is niet alleen hinderlijk, maar kan ook gevaarlijk zijn voor medeweggebruikers. Bij een reconstructie van het baanvak moet vaak de geleiderail tijdelijk worden verwijderd. Het Netco zichtbeperkend scherm zorgt er dan voor dat de weggebruikers niet afgeleid worden en elkaar niet kunnen verblinden. Het blinderingscherm kan zowel in de middenberm alsook op de barrier geplaatst worden.