Schaduwnet

Ostend net schaduwnet vormt door haar structuur een gelijkmatige filter voor de zon. Ook hier ontstaat, evenals bij windschermnet, een microklimaat onder en achter het net; de temperatuur uitersten worden verzacht. Uitdroging van de grond door overmatige zonnestralen wordt voorkomen, de lichtvochtigheidsgraad blijft constant, er is minder beregening nodig. Naast het juiste schaduweffect is er ook een optimale bescherming tegen slagregen-, wind-, hagel, wild- en vorstschade.
Ostend net wordt toegepast op schaduwhallen en -tunnels.

De basisconstructie voor hallen en tunnels is van staal. het Ostend net kan met behulp van de ingewerkte knoopsgatenbanen gemakkelijk bevestigd worden.

Afhankelijk van het gekozen nettype kan een schaduwpercentage van 17 tot 70% worden bereikt. Per Ostend net type wordt altijd het officieel gemeten schaduwpercentage aangegeven. Ostend net schaduwnet is er in de kleuren groen en zwart.

Ostend net schaduwhallen en -tunnels vormen geen storend element in het landschap. Ze zijn stormvast. Ostend net wordt voor deze toepassing al jaren lang, met succes in onder andere de boom-, sier- en bloementeelt en bij tuincentra gebruikt.