In mazen verstrikt... en dat al meer dan 50 jaar!

Verpakkingsnetten
Verpakkingsnetten
Bio-Netten
Gewasbescherming
Filtratie
Beschermingsgaas
Beschermkous
Sport
Vogelnet
Reclame Netten
Blinderingsnet
Milieu
Veiligheid

Filtratie Maatwerk Gewasbescherming Verpakking

Het eerste geëxtrudeerde net - in 1959 - deed dienst als sinaasappelnetje. Poly-Net werd een begrip en dat is nog steeds zo als het gaat om "kwaliteitsnet"- verpakking.

De ontwikkelingen gingen stap voor stap verder, het programma werd uitgebreid met het zware Poly-Net voor kras- en deukvrij verpakken van onderdelen. Technisch gaas, filtergaas, filters tot en met het lichte maar zeer sterke bi-axiaal gerekte gaas waren uiteindelijk het resultaat.

1980 was het jaar dat geraschelde netten in Nederland op de markt werden geïntroduceerd. De eerste successen van dit Ostend Net werden geboekt met fijnmazige schaduw-, windreductie- en vogelnetten.

De toegepaste rascheltechniek (haak-brei) was niet helemaal nieuw; het vervaardigen van netten met een ingebouwd bevestigingssysteem, de knoopsgatenbaan, was wél nieuw.

Naast toepassingen in de tuinbouw wordt Ostend Net ook veelvuldig toegepast in andere sectoren, zoals verkeer (anti-verblinding), sport (tennis- en ijsbanen), milieu (stof- en zandkering) en beveiliging.

Specialisatie in "net" betekent, dat er een uitgebreid basisprogramma met vele toepassingsmogelijkheden voorhanden is.

Deze informatie beoogt dan ook niets anders dan een algemeen beeld te geven over de mogelijkheden die er zoal zijn.